Retro játékok újratöltve

 

Nosztalgiázni jó! Teljesen lényegtelen, ki mikor született, mindenkinek voltak olyan ikonikus játékok az életében, amikkel nagyon hosszú ideig szívesen játszott, vagy amik bármi miatt kitörölhetetlenül megmaradtak az emlékezetében, vagy éppen olyan klasszikus játékok, amikre mindig vágyott.

Néhány játék pedig annyira népszerű volt a maga korában, hogy egy egész nemzedék jó szívvel emlékszik rá.

És van egy speciális magyar származású játék, ami már majdnem 50 éves, az egész világon ismert és kedvelt, és számos filmben is szerepelt.

Amikor meglátjuk ezeket a játékokat, összetéveszthetetlen az érzés: megdobban a szív, felcsillan a szem, és elönti az embert az emlékezés melengető érzése.

A JÁTÉK MOST webáruházban mi is rajongunk a klasszikus „retro” játékokért, és fontosnak tartjuk, hogy ezeket elérhetővé tegyük a számodra is.

Lássuk, te vajon emlékszel-e ezekre a nagyágyukra!

A csattogós lepke

A totyogósok számára készült tologatós játék ösztönözte a járást és a futást, a csattogós lepke vagy más mozgó figura a bot végén pedig szórakoztatta a kicsit. Én a mai napig gyakran látok az utcán gyerekeket, akik gurgulázó kacajjal futnak a tologatós játék után. A mi kínálatunkból sem hiányozhat a tologatós játék, egy színes, műanyag, forgó propelleres helikopter.

 

Brick game tetrisz

A legnépszerűbb retro játékunk vitathatatlanul a Brick game tetrisz. Még a 90-es években hatalmas szenzáció volt a logikai kvarcjáték, amit egyszerűen nem lehetett letenni. Akkoriban, amikor nem volt sok TV csatorna, és még Internet sem, sokunkat szegezett órákra a szobánkba ez az egyszerű de nagyszerű játék.

 

Hintaló

Ha egy igazi, békebeli, klasszikusan bájos gyerekszobára kell gondolni, sokunk számára megjelenik egy hintaló is valamelyik sarokban. A hintaló a ritmikus mozgással megnyugtatja a kicsit, fejleszti a mozgáskoordinációját, és az állatok szeretetére tanít.

 

Rubik kocka

És bizony ő az ikon, ami 1974-ben „született”, és 1980 óta töretlenül hódítja meg a világot. A kirakásából világversenyeket rendeznek, a feltalálásáról filmet is készítenek, sőt maga a kocka olyan filmekben szerepel, mint A Snowden, az Armageddon, a Harry Potter, A boldogság nyomában, a Pókember vagy a Hellboy.

A Rubik kocka hagyományos verziója mellett ma már a logikai játék egész sorát megvásárolhatják a bűvös kocka szerelmesei.

Gazdálkodj okosan

Talán nincs is olyan ember Magyarországon, aki ne játszott volna „gazdálkodjokosant” kiskorában. Ez a társasjáték a való életre tanított: a pályán előre haladva pénzt kellett gyűjteni, amiből azután lakást lehetett vásárolni, és szépen berendezni. Persze felnőttkorban sem szégyen a játék, úgyhogy megértjük, ha valaki szeretné felidézni a régi társasozás élményét.

 

A nagy klasszikus társasjátékok

A Gazdálkodj okosan mellett számos olyan táblajáték is létezik, amivel bárki ma is tud játszani anélkül, hogy utána kellene néznie a szabályoknak. Ilyen volt a sakk, a malom, a dáma, a Ki nevet a végén, az amőba. Ezek a játékok mágneses úti változatban is kaphatóak, így fel lehet velük dobni egy hosszabb autóutat. 

>